Hårborttagning med Laser Borås - Diodlaser (Permanent hårborttagning)

Permanent hårborttagning med diod-laser 808nm är den senaste metoden för effektiv hårborttagning. Den har ersatt de äldre metoderna med rubinlaser och ljuslampa både i Sverige och internationellt. Diod-lasern är effektiv, snabb och säker. Laserljuset passerar genom huden och värmer upp pigment i håret. Värmen sprider sig från håret ned till hårrötterna som värms upp till ca 70 grader Celsius och dör.

Hårborttagning med diod-lasern är effektivare, snabbare och säkrare än tidigare generationers laser- och ljusbehandlingar.


Börja alltid med en konsultation

Vi rekommenderar att du alltid börjar med att komma in på en kostnadsfri konsultation innan du bestämmer dig för att påbörja en behandling.


Vad ska man tänka på före en laserbehandling

Man bör avstå från att sola 4 veckor före samt efter behandlingen, eftersom solbränd hud reducerar effekten av hårborttagning samt ökar risken för pigmentförändringar. Pigmentförändringar efter hårborttagningen ses dock hos endast ca 1 procent av patienterna, förutsatt adekvat värdering och förberedelse före behandling av hårborttagning.

Håret ska rakas eller klippas dagen före eller samma dag innan hårborttagningsbehandling.
Man skall inte vaxa, plocka eller bleka håren tidigare än fyra veckor innan behandling eftersom lasern endast verkar på hårsäckar som innehåller hår.


Hur många behandlingar behövs?

I de flesta fall behövs 6-8 behandlingar för att uppnå optimal effekt med hårborttagning, men detta kan variera mellan olika patienter. Vissa kan behöva fler behandlingar. Anledningen till detta är att man vid hårborttagning bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna under hårborttagningen.


Hygien

Viktigt att du är nyduschad och fräsch inför din behandling.


Vad händer efter hårborttagningen?

Du kan återgå till normal aktivitet direkt efter din behandling men en effekt som kan synas efteråt är att du kan vara lite rödrosig i huden. Håren i hårsäckarna försvinner normalt efter 2-4 veckor.